Θεολόγος

Θεολόγος

ΘεολόγοςΟ Θεολόγος υπήρξε κάποτε το μεγαλύτερο εμπορικό μέρος της Θάσου και επίσης η έδρα τ ης κυβέρνησης του νησιού στη διάρκεια της Τουρκικής κατοχής από το 1455 μέχρι το 1813 και έπειτα της Αιγυπτιακής εξουσίας μεταξύ του 1813 και 1902. Η ιστορία του χωριού ωστόσο πηγαίνει πολύ πιο πίσω από όλα αυτά.

Περισσότερα...

Αστρίς

ΑστρίςΤο όνομα της οφείλετε στον ξάστερο ουρανό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Το κλίμα της περιοχής ξηρό και πολύ υγιεινό.
Και εδώ υπάρχουν τα αρχαία απομεινάρια κυρίως από αμυντικούς πύργους.

Περισσότερα...

Θυμωνιά

ΘυμωνιάΣτη Θυμωνιά, βρίσκεται ένα επιβλητικό μνημείο που χρονολογείται από την αρχαϊκή εποχή, ένας κυκλικός πύργος, ο μεγαλύτερος σε όλη τη Θάσο, με διάμετρο 15 μέτρα! Η ακριβής λειτουργία του όμως ακόμη δεν είναι γνωστή.

Περισσότερα...

Ποτός

ΠοτόςΈχει αναπτυχθεί σε έναν οικισμό με μόνιμους κατοίκους τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Πρωτύτερα, χρησιμοποιούταν ως λιμάνι από τους κατοίκους του Θεολόγου, οπότε δεν ήταν τίποτα περισσότερο

Περισσότερα...

Πευκάρι

ΠευκάριΕίναι ένας μικρός οικισμός χωμένος στα δέντρα κατά μήκος της λαμπερής ακτής του Αιγαίου στη νότια πλευρά του νησιού. Το όνομα του το πήρε επειδή είναι κυριολεκτικά χτισμένος μέσα

Περισσότερα...

Κοίνυρα

ΚοίνυραΕίναι το είδος της περιοχής που μπορεί εύκολα να αιχμαλωτίσει το θαυμασμό σας και να σας κάνει να επιστρέφετε ξανά χρόνο με το χρόνο.

Περισσότερα...

Αλυκή

ΑλυκήΕδώ η διαδοχή της ιστορίας δεν έχει διακοπεί από τον 7ο αιώνα π. Χ.. Οι ανασκαφές που έγιναν το 1886 έφεραν στο φως έναν κούρο που βρίσκετε στο μουσείο της Κωνσταντινούπολης.

Περισσότερα...
Είστε εδώ : Θεολόγος