ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Αντίσταση θέλουν οι καιροί και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να επενδύσουμε στους νέους μας...
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου «Χατζηγιώργης» λαμβάνοντας υπόψη τις όλο και περισσότερες ανάγκες που εκφράζονται από τους γονείς αλλά και από τα ίδια τα παιδιά διοργανώνει εβδομαδιαία εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά σχολικής και πρώτης εφηβικής ηλικίας (6-13 χρονών).
Ο σκοπός λειτουργίας των εργαστηρίων είναι η παροχή ευκαιριών στα παιδιά και εφήβους, μέσω εναλλακτικών προτάσεων, να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους προς ουσιαστικό όφελος της ψυχαγωγίας τους, της προσωπικής τους ανάπτυξης, της δημιουργικής τους έκφρασης.
Μέσα από την συμμετοχή τους στο έργο των ομάδων τους παρέχεται η δυνατότητα πραγμάτωσης των ιδεών τους μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας με τα υπόλοιπα παιδιά. Η πορεία προς την υλοποίηση του έργου αποτελεί μια ευκαιρία για ανάδειξη των δυνατοτήτων τους, για απόκτηση νέων δεξιοτήτων, για ενίσχυση στοιχείων της προσωπικότητάς τους που βελτιώνουν την επικοινωνία και γενικότερα τις σχέσεις τους. Έτσι αυξάνοντας την ανεξαρτησία τους και την αυτονομία τους θα έχουν όσο το δυνατόν ομαλότερη ένταξη στην κοινωνική πραγματικότητα.
Στα εργαστήρια θα εφαρμόζεται η μέθοδος της Παιγνιοθεραπείας. Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια δυναμική διαδικασία που στηρίζεται στη φυσική ανάγκη των ανθρώπων για παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι για το παιδί η ίδια του η ζωή. Είναι η κυριότερη μορφή φυσικής και αβίαστης διαδικασίας μάθησης αλλά και ο αμεσότερος τρόπος απελευθέρωσης του από εντάσεις. Έτσι το παιδί παίζοντας μαθαίνει, πειραματίζεται, ευχαριστιέται, απογοητεύεται και σταδιακά ανακαλύπτει τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει.
Σας περιμένουμε γιατί μόνο με τη δική σας συμμετοχή μπορούμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα…

Ημέρα: Σάββατο, 22/ 1/ 2011
Ώρα: 18:00μ.μ
Ενημέρωση για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων – Δηλώσεις συμμετοχής
Τόπος διεξαγωγής: Πνευματικό Κέντρο Θεολόγου
Υπεύθ. προγράμματος: Δημητριάδου Νικολέτα, Ψυχολόγος Πτυχιούχος ΑΠΘ
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν

Είστε εδώ : Νέα > ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ